Woning aanpassingen

Woning aanpassingen

De laatste maanden krijgt Chris Liet steeds meer aanvragen om mee te denken over aanpassingen van woningen waarin samengestelde gezinnen een nieuwe start willen maken.

Een van de twee woningen is gelukkig verkocht, omdat er weer meer beweging in de woningmarkt is ontstaan. Eindelijk zijn de lang gekoesterde plannen om samen een nieuwe start te maken weer haalbaar.

Waar gaat het vaak over als twee gezinnen in een nieuwe samenstelling gaan leven en wonen ? Chris Liet merkt dat doordachte ruimtelijke indelingen, een goede en functionele badkamer, 3 tot 4 slaapkamers en ook nog een geschikte plek om thuis te kunnen werken hoog op het verlanglijstje staan. Dit moet allemaal te realiseren zijn zonder dat daar te grote bouwkundige ingrepen en dus hoge kosten aan vooraf gaan. Eventuele esthetische aanpassingen worden het liefst op een later tijdstip gedaan. Het is belangrijk dat de woning eerst maar weer geschikt is als nieuwe thuisbasis.

Aan de bestaande badkamer is soms een wat meer ingrijpende aanpassing noodzakelijk. De bestaande sanitaire voorzieningen voldoen niet meer aan de nieuwe eisen die samenhangen met het aantal gebruikers en de verwachte piekbelasting in de ochtend. Gelukkig zijn er momenteel veel en betaalbare oplossingen om bestaande badkamers snel om te vormen tot een mooie en duurzame natte ruimtes.

Voor de woonkamer als centrale plek binnen het huis zijn er legio mogelijkheden. Zo kan de bestaande indeling met wanden en de verbinding met de keuken bekeken worden of er slimme ruimtelijke oplossingen zijn. Op hetzelfde aantal vierkante meters is er vaak toch een uitbreiding van de leefruimte mogelijk. Met een bijna architectonische blik wordt er gekeken naar aanpassingen die de ruimtelijke beleving vergroten. Zelfs een nieuwe aanbouw in de vorm van een serre zijn door nieuwe bouwmethodes betaalbaar te realiseren. Ook het aantal slaapkamers van twee naar drie of vier brengen heeft alles te maken met een uitgekiende plaatsing van de wanden en daglicht toetreding.

Bij alles wat Chris Liet onderneemt, staat een goede inventarisatie van de wensen van de nieuwe bewoners centraal. Daarna wordt er gekeken hoe deze wensen op de best mogelijke manier vertaald kunnen worden binnen het beschikbare budget. Voorafgaand aan een verbouwing is er altijd een heldere opgave van de investeringen en een strak planningsoverzicht van de werkzaamheden. Chris Liet wil namelijk haar opdrachtgevers alleen maar aangenaam verrassen met een schitterend eindresultaat.